Jeugd mtb

MTB voor de jeugd

Ook nieuwsgierig naar de mtb-afdeling? Klik hier

Jij bent op zoek naar een sportieve en gezellige club en je houdt van buiten zijn en fietsen?
Kom dan eens kijken bij onze gezellige club.

Kennismaken

Het is altijd mogelijk om een keer of 2 gratis mee te fietsen. Als je nog geen MTB hebt kun je tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van een  passende huurfiets van de club. Kom gewoon langs en fiets eens mee, Je zult zien dat het hartstikke leuk is!

Misschien word jij wel de nieuwe Mathieu van der Poel .

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Je rijdt ten slotte met een groep op openbaar terrein. De jeugd wordt meestal verdeeld over 3 groepen: een startgroep, een middengroep en een snelle groep. Een enkele keer, bij gezamenlijke activiteiten bijvoorbeeld, worden er groepen samengevoegd. Er rijden altijd 2 of meer begeleiders mee.

De MTB ritjes

Je gaat met een MBT de weg of een parcours op. Je maakt afwisselende tochten van 15 tot ca 60 km, rijdend over de weg, over gravelpaden, door de prachtige polders, duinen en natuurlijk over speciale mountainbike parcours! Denk niet dat onze ritjes te ver, te zwaar of juist te langzaam zijn, we houden altijd rekening met elkaar en met jouw wensen.

Tijdens elke rit besteden wij aandacht aan een specifieke onderwerpen, op het gebied van techniek en conditie, zodat elke rit ook nog eens leerzaam is.

De MTB jeugd rijdt elke zondagmorgen van 10:00 tot ca. 12:30. Tot gauw!

Activiteiten

Naast de wekelijkse tochten (elke zondagmorgen) organiseren we ieder jaar een fantastisch fietsweekend waar we o.a. een mini-bergklassement rijden. Er worden ook diverse tochten extra gereden; vaak iets verder weg of met een leuke activiteit zoals de Oliebollentocht (ja, we rijden het jaar rond!) of we doen mee met een clinic.

Er worden fietstechnieklessen gegeven en er worden onderling veel tips uitgewisseld over het veilig en schoon houden van je fiets.

Jeugdklassement

We hebben een zomer- en winterklassement. Elke keer dat je komt fietsen verdien je 4 punten. Als je je op tijd afmeld krijg je 2 punten. Heb je aan het eind van het klassement de meeste punten en kilometers gefietst? Dan krijg je een mooie (wissel)beker!

Verder hebben we ook een tijdrit en bergklassement.

"Doe je ook mee?"
Frits Verbaarshot
Hoofd jeugdafdeling

Mail ons

Mail ons op jeugd@tvzoetermeer77.nl voor meer informatie of om je aan te melden!

Fietskamp 2019

Countdown Expired!

Veelgestelde vragen

Wij fietsen elke zondagochtend om 10u, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Onze vaste startlocatie is ons clubgebouw in het Buytenpark. Vervolgens fietsen we ongeveer 2 uurtjes in de omgeving van Zoetermeer. Soms hebben we dagtochten en fietsen we buiten de regio!

Jazeker! Twee keer per jaar organiseren we een kennismakingscursus. Voor een kleine bijdrage fiets je met ons mee en kan je bepalen of het iets voor je is. Je kan op je eigen fiets meefietsen, maar we hebben ook een beperkt aantal huur racefietsen beschikbaar.

Van alles! Sowieso hebben we 1 keer per jaar het fietskamp. Maar we doen ook veel andere dingen, zoals een spelletjesochtend of dagje Duinrell bij slecht weer. We organiseren dagtochten (waarbij we buiten de regio gaan fietsen) een clinic baanwielrennen (waarbij je echt de baan op mag) en nog veel meer.

Zeker weten. Er is één jeugdactiviteitencommissie die dingen organiseert voor alle jeugd. Daarbij maakt het dus niet uit of je bij de toer of mtb zit. Verder is de toercommissie erg actief; deze organiseert fietstochten voor de gehele vereniging.

Je kan ons meefietsen als je tussen de 8 en 18 jaar oud bent.

Houdt onze website goed in de gaten voor de volgende kennismakingscursus. Kan je niet wachten? Stuur een mailtje naar jeugd@tvzoetermeer77.nl en we kijken wat er mogelijk is.

Clubgebouw