FietspraatJeugdnieuwsLaatste Nieuws (slideshow)MTB JeugdNieuwsToer Jeugd

Kennismakingscursus Jeugd Toer en MTB

Kennismakingscursus Jeugd Toer en MTB.

Steeds meer jeugdigen zijn gaan fietsen. Toer Vereniging Zoetermeer ’77 (TVZ’77) biedt kennismakingscursussen om veilig nog meer plezier en sportieve uitdaging uit je fietskilometers te halen, zowel op de weg (toerfietsen) als in het terrein (MTB).  

Heeft u kinderen of familie of kennissen met kinderen die graag fietsen? Stuur uiterlijk 12 maart een email met voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en emailadres plus de keuze voor 1 van de 2 cursussen (Toer of MTB) naar jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee! 

De komende cursus is voor meisjes en jongens van 8 tot en met 17 jaar. Het bestaat uit 2 lessen; de eerste op zondag 13 maart en de tweede op zondag 20 maart a.s., beide van 10:00  tot 12:00 uur. We rijden vanuit ons clubhuis in het Buytenpark, onder leiding van ervaren jeugdbegeleiders. Deelname is gratis. Voor vertrek wordt de fiets gecontroleerd op technische staat. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je er zelf geen hebt, kun je er elke les een lenen van de vereniging. 

In de cursus “Jeugd Toerfietsen” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen op fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken zoals remmen, schakelen, bochten rijden en balans op de fiets. Je kunt meerijden op elke goed onderhouden fiets (een racefiets is nog niet noodzakelijk).

In de cursus “Jeugd MTB” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen in het terrein (offroad) en technieken zoals schakelen, remmen, balans, behendig sturen, de juiste techniek voor  klimmen en afdalen, plus over allerlei obstakels springen. Voor les 2 in deze cursus heb je zelf een mountainbike nodig.

Tot fietsen!