Afdelingen

Recreanten

Doelstelling
Fietsen voor de gezelligheid en toch een doel hebben. Wij vinden het leuk om in groepsverband een hele dag op de fiets te zitten en de omgeving van Zoetermeer en het Groene Hart van Nederland te verkennen. Dat doen we door van te voren de afstand en een leuke uitspanning als tussenstop te kiezen en ons op recreatieve wijze te vermaken.

De organisatie Fiets & Geniet is onderdeel van de Nederlandse Toer Fiets Unie, de grootste fietssportbond van Nederland. Fiets & Geniet maakt deel uit van onze afdeling en richt zich op de recreatieve fietser die op een stads of hybride fiets kennis willen maken met de fietssport. Daarbij staan gezondheid en het genieten van natuur en cultuur onderweg centraal.

Recreanten afdeling
Voor iedereen toegankelijk ongeacht het soort fiets. Er wordt in meerdere groepen gestart afhankelijk van het aantal deelnemers. Afstand en snelheden worden opgebouwd aan het begin van het seizoen en in onderling overleg bepaald.

Woensdag- en donderdagochtend
10.00 uur

Bij Vrije Toertochten (VTT) en Club Toertochten (CTT) zijn er afstanden voor recreanten van 25 – 60 km.