EvenementenFietspraatNieuws

Proloog

Voor dit jaar staat de proloog in het teken van de herinnering aan André Temme. De routes zijn geïnspireerd op een van zijn favoriete rondjes, nl. rondom de Kralingse Plas.

Deze route is ca. 90 km, maar we hebben ook twee kortere versie van 30 en 60 km, zoals gebruikelijk bij de proloog.

Vanuit het clubhuis rijden we voor de 90 km route rondom de Zoetermeerse Meerpolder naar Benthuizen, vervolgens door het Bentwoud naar Moerkapelle. Na het kruisen van de A12 richting Zevenhuizen en dan langs de Rotte en Crooswijk naar de Kralingse Plas.

De plas is ongeveer halverwege de route en tijd voor een koffiestop. Er is geen vaste koffiestop geregeld, maar er zijn rondom de plas genoeg mogelijkheden. De eerste is langs de Plaszoom “De Tuin” bij de molen, maar hier is het veelal druk. Een tweede mogelijkheid direct na de bocht is “De Schone Lei” en een stukje verderop is nog het “Beach House”.

Na rondom de plas te zijn gereden, weer langs de Boezem/ Noorderkanaal terug. Onder het Kleinpolderplein door tot aan de Schie, dan rechtsaf langs de Spaanse Polder naar Midden-Delftland. Het laatste deel gaat over de fietspaden in De Groene Zoom, Balijbos en Nieuwe Driemanspolder terug naar het clubhuis.

De 30 km en 60 km route hebben dezelfde aanvangsroute, waarbij voor de 30 km na Benthuizen langs de N209 wordt gereden en daarna langs de A12, waar bij Roeleveen de route weer wordt opgepakt voor het laatste deel naar het clubhuis. Voor de 60 km wordt de route langs de Rotte bij het Bergse Bos verlaten en gaat deze dwars door Bergschenhoek naar de Groene Zoom, waar de 90 km route weer wordt opgepakt.

Van alle routes zijn gps-tracks (gpx) beschikbaar die je hier kan downloaden. Zoals gebruikelijk bij onze clubtochten kiezen de diverse groepen zelf hun voorrijder(s)

Route 30 km

Route 60 km

Route 90 km

Starttijden,
Alle deelnemers schrijven in en starten met SCAN&GO:
dus neem je NTFU-kaart of Barcode op je telefoon mee!

90 km: B-groep om 09:00 en Senioren Toer Groep 1/2 om 09:05. Omwille van de veiligheid worden de snellere A-rijders verzocht vóór de B-groep uit te starten.

60 km om 09:10

30 km om 10:00

Introducees zijn welkom maar betalen € 3,00

Het clubhuis is in elk geval open tot 14.00 uur.

De toercommissie wenst iedereen weer een mooie en veilige tocht en we verwachten jullie na afloop natuurlijk terug in het clubhuis voor de ‘after-talk’ en een cadeau als dank voor je deelname.

 

de Toercommissie.