JeugdnieuwsMTB JeugdNieuws

AFGELAST || OPENINGSDAG MOUNTAINBIKE JEUGDROUTE ZOETERMEER

JAMMER!! HET IS AFGELAST
MET GRATIS BEGELEIDE CLINICS VOOR DE JEUGD VAN 7 TOT 17 JAAR, INCLUSIEF MOUNTAINBIKE EN HELM. NA AFLOOP EEN GOODIE BAG!

Afgelopen najaar is door MTB Zoetermeer de jeugdmountainbikeroute in het Buytenpark van Zoetermeer aangelegd. Een bijna twee kilometer lange jeugdroute met ruim 17 hoogtemeters! “Plezier op de mountainbike door speels bochtenwerk, leuke afdalingen en het op-en-neer fietsen over de bulten in een natuurlijke omgeving”. 

Voor wie? Om dat te vieren organiseren we in samenwerking met veel enthousiaste partners een openingsdag met gratis clinics! Mountainbikes, helmen en begeleiding zijn aanwezig, voor iedere deelnemer is er ook nog een goodie bag na afloop. Ben je tussen de 7 en 17 jaar, heb je wel of geen ervaring met mountainbiken….dan ben je van harte welkom!

Waar? De mtb-clinics worden gegeven op het grasveld naast de jeugdroute, aan de Buytenparklaan bij de start/finish van de openbare mountainbikroute. Het grasveld wordt omgetoverd tot een soort mini-bikepark, met spannende hindernissen! Indien de leeftijd en het niveau van deelnemers het toelaten, zullen er ook begeleide clinics op de nieuwe jeugdroute worden gegeven. 

Vrije inloop van 13 tot 17 uur, geen inschrijven vooraf dus!

Programma woensdag 19 mei 2021 

13:00 uur Officiële opening jeugdroute door wethouder mevrouw I. Ter Laak 

13 tot 17 uur Gratis jeugdclinics o.l.v. ervaren instructeurs, inclusief mountainbike en helm.

17:00 uur Afsluiting officiële openingsdag

Wij danken alle vrijwilligers van MTB Zoetermeer voor hun hulp bij de realisatie van de mtb-jeugdroute. Bovendien is de jeugdroute en deze openingsdag mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente Zoetermeer, Renewi, Next Level ADHD Coaching, Team Sportservice Zuid-Holland, Lidl Nederland, Fonds 1818, MTBFun, Ontwerpstudio Tintelkracht, Toervereniging Zoetermeer ’77, Ayers Rock, Bike Shop Reefo’s, BBB Cycling, Bike-Zone Roelofarendsveen, Weerspecialist.nl, Van Herwerden, Profile van Polanen en de studenten van mboRijnland.