ClubnieuwsFietspraatLaatste Nieuws (slideshow)Nieuws

Meer wegkapiteins, meer veiligheid.

Meer wegkapiteins, meer veiligheid, hoe leuker het fietsen.

Veiligheid op het fietspad en de weg is wel een item wat de tongen losmaakt. Kranten, columns, Twitter, Facebook, ongelukken worden uitgelegd, wie is de schuldige? En ondertussen wordt er hard nagedacht of de fietspaden moeten worden verbreed, wie met welke soort fiets waar mag fietsen etc. Fijn dat er zoveel mensen kiezen voor de fiets! En gelukkig gaat het meestal ook goed. Iedereen doet zijn best om rekening met elkaar te houden. Een goede afstemming van afspraken binnen de vereniging maar ook tussen de verenigingen helpt het fietsen nóg veiliger te maken. De NTFU verzorgt al jaren een dagcursus. 

Sinds zaterdag 3 juni is onze Toervereniging een 10-tal wegkapiteins rijker, waaronder 3 leden die begeleiden bij de Jeugd Toerders. De leden waren al bekend met het rijden als kopman/vrouw en er wordt al jaren gebruik gemaakt van ongeschreven regels. Het was goed om hierover in gesprek te gaan om te kijken waar wij als vereniging staan. Wegkapitein zijn is iets meer dan alleen de wegwijzen. Na de ochtend theorie zijn we erop uit gegaan en konden we laten zien wat we hebben geleerd. 

Hieronder een kort filmpje van Laurens ten Dam waarin we duidelijk 1 regel zien die nieuw was voor ons.