Kennismakingscursus 2020!

Kennismakingscursussen Jeugd Toerfietsen en MTB

Heeft u kinderen of familie en kennissen met kinderen die graag fietsen? Stuur voor 4 juni een email met voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en e-mailadres plus de keuze voor 1 van de 2 cursussen (“Toer” of “MTB”) naar  jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee! Wie het eerst komt, het eerst maalt.
 
De kennismakingscursus, van Toer Vereniging Zoetermeer ’77,  is voor jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar en is speciaal ontworpen zodat hij voldoet aan de nationale en gemeentelijke anti-corona richtlijnen. Hij bestaat uit 2 lessen, op de zaterdagen 6 en 13 juni a.s. van 10:00 tot 12:00 uur. Bij over-inschrijving volgt een 2 e cursus op de zaterdagen 20 en 27 juni a.s.. We rijden vanuit ons clubhuis in het Buytenpark. Deelname is gratis. Voor vertrek wordt de fiets gecontroleerd op technische staat.
 
Tijdens deze 2 lessen maak je kennis met veiligheid, plezier en sportieve uitdaging op de fiets. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je er zelf geen hebt kun je er elke les een lenen van de vereniging. Alle lessen worden gegeven door ervaren jeugdbegeleiders.
Je kunt kiezen voor “Jeugd Toerfietsen” of “Jeugd MTB”.
In de cursus “Jeugd Toerfietsen” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen op fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken zoals remmen, schakelen, bochten rijden en balans op de fiets. Je kunt meerijden met elke goed onderhouden fiets (een racefiets is niet noodzakelijk).
In de cursus “Jeugd MTB” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen in het terrein (offroad) en technieken zoals schakelen, remmen, balans, behendig sturen, de juiste houding en over allerlei obstakels springen in de omgeving. Voor deze cursus heb je zelf een mountainbike nodig.