Start avondritten

Nu de zomertijd is ingegaan, starten ook weer de Avondritten voor de Toerders en MTB-ers.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er wat wijzigingen.

Voor veel leden bleek de starttijd van 18:30 en 18:45 uur aan de vroege kant te zijn. Vanaf dit jaar starten alle groepen om 19:00 uur. De ritten zullen wellicht wat korter zijn, maar voor meer mensen is het nu mogelijk om mee te rijden. We hopen dus op grotere groepen.

De MTB-ers rijden voortaan op de woensdagavond. Een uitkomst voor wie zowel op de weg als met de MTB fietst.

Voorrijders

Toerders

Voor Toergroep-B wordt er gereden met vaste voorrijders, volgens schema dat ook op de website staat en te downloaden is op de site. De voorrijder bepaalt de route en de snelheid en houdt terdege rekening met de zwakste schakel van de groep.

Over het algemeen zal de rij-snelheid van de avondritten tussen de 27 tot 32 km/uur liggen. Het is geen wedstrijd – fietsplezier en veiligheid staan voorop! De afstand van de avondritten ligt doorgaans tussen de 40 en 70 km. Fietshelm verplicht en als je voor het eerst mee gaat, meldt je dan s.v.p. even bij de voorrijder ter kennismaking, zodat die ook weet wie er mee gaan.

Wij wensen alle deelnemers veel #fietsplezier toe en de voorrijders alvast hartelijk bedankt voor het voorrijden. Een goed voorbeeld van vrijwilligerswerk, waarmee je ook anderen veel plezier doet!