MTB Jeugd traint bij het Delftsehout

Afgelopen zondag zijn we met de midden en snelle groep van de jeugd MTB naar Delftsehout gereden. Het tempo naar een parcours toe wordt steeds hoger en de jeugd houd de hogere snelheid ook steeds beter vast.

Bij aankomst hebben we eerst gezamenlijk 2 keer het parcours gereden waarna we aan een uitdaging begonnen. Een hele steile heuvel die ook nog een glibberig was. De eerste paar keer lukte het van geen kant. Toen eens met de groep technisch gekeken hoe deze heuvel bedwongen kon worden. Uiteindelijk er voor gekozen om recht op de heuvel aan te rijden. Dit ging al een stuk beter maar het lukte nog niet helemaal want er was onvoldoende grip. Hierop de bandendruk verlaagt naar 1,5 bar waarna er 1 van de jeugdleden was die de heuvel wel kon bedwingen. Met dit onderdeel zijn we toch wel een uurtje in de weer geweest inclusief het oppompen van 12 fietsbanden met een klein fietspompje.

Het was weer een leuke en geslaagde ochtend waarin we allemaal weer wat hebben geleerd.

Ook eens meerijden als begeleider en zien hoe onze jeugd zich vermaakt, meld je dan aan als (inval) begeleider