Fietstechniekles voor de jeugd

Wanneer het hard regent en ook nog koud is, willen de jeugdbegeleiders nog wel eens besluiten om niet of korter te gaan fietsen. Slim om de overige tijd dan te benutten voor de techniek rondom de tweewielers. Michael en Machiel hebben aan de nieuwsgierige jeugd laten zien hoe je een wiel van de fiets afhaalt en er goed weer op doet, een band wisselt en veel tips gegeven.

Kennismakingscursus jeugd. 

24 maart is de eerste dag van de kennismakingscursus van start gegaan. 9 nieuwelingen hebben zich aangemeld. Frits heeft iedereen welkom geheten en een heleboel belangrijke fietsfeiten op een rij gezet alvorens de weg op te gaan. Logisch want verkeersregels zijn wel het zelfde maar afspraken over het rijden in een groep op de openbare weg is meer dan rechtdoor rijden en stoppen voor een rood verkeerslicht. We houden als groep rekening met elkaar en met andere weggebruikers. Na deze eerste dag splitsen we de groep op in MTB en wegwielrennen. We zullen dan specifieke technieken en veiligheidsaspecten aanleren. Zo’n eerste dag is erg leuk om samen te doen, zodat we elkaar allemaal leren kennen. Nieuw deze cursus is de mogelijkheid om fietsen te lenen. Er werd gepast en rondgereden met als resultaat dat iedereen of op een MTBfiets reed of op een racefiets! 

Wordt vervolgd!