EvenementenFietspraatNieuws

Drenthse Hoogmis

Voor zondag 24 maart staat de Drenthse Hoogmis op het programma. Deze 120 km lange clubtocht voert over de VAM-berg en de vele “flintenstroken” op de Hondsrug.

Vanaf de start nabij Pesse gaat het richting de VAM-berg die dan voor de eerste keer wordt beklommen. Daarna gaat het richting het monumentdorp Orvelte waar de eerste flinten worden genomen. Verder in noordelijke richting gaat het via boswachterij Groloo waar naar het bluesdorp Groloo, bekend van Harry Muskee. Via Rolde word er koers gezet naar het Drouwenerveld. Daar liggen de echte lange flintenstroken al op ons te wachten. Maar voor wie niet zo van het gestuiter houd, die kan het naastgelegen fietspad nemen. Dit geld voor zo’n beetje alle flintenstroken, daar ligt over het algemeen een fietspad naast.

Bij Drouwen, waar je even een hunnenbed kan bezichtigen is de rust gepland.

Via dorpen als Eexlo, Noord Sleen en Zweelo gaat het weer op de VAM-berg aan. Deze keer beklimmen we de VAM-berg drie keer, steeds via een andere route. Ook pakken we dan de gloednieuwe Dak van Drenthe mee (als deze daadwerkelijk open is).

Hierna is het nog een paar kilometer naar de startplaats.

We zullen die dag omstreeks 7:00 uur vertrekken vanuit Zoetermeer. Aanmelden en de (voorlopige) route gaan via de Cyql app