EvenementenFietspraatNieuws

Geestgrondentocht, duinen en bollenvelden

Geestgrondentocht, duinen en bollenvelden

Voor komende zaterdag staat de Geestgrondentocht op het programma. De Geestgrondentocht gaat door de zogenaamde Geesgronden, dit is het zandgebied wat achter de duinen ligt en waar de bloembollen prima in gedijen. Rond half april staan de beeste bollenvelden volop in bloei wat dus mooie plaatsje oplevert.

De Geestgrondentocht kent 3 afstanden: 60, 90 en 140 km. De routes zijn te downloaden via de CYQL app.

De 140 km, met ‘t kopje als keerpunt

De 140 km voert op de heenweg door de duinen. Met daarbij het nodige klimwerk in Noordwijk en als hoogtepunt het Kopje van Bloemendaal. De terugweg gaat door de bollenvelden die op dit moment in bloei staan. De groep vertrekt om 9:00 uur

De 90 km, met Noordwijkerhout als keerpunt

De 90 km gaat ook eerst door de duinen en pakt nog de heuvels bij Noordwijk mee. Na Noordwijk gaat het de Bollenvelden in richting Noordwijkerhout en Voorhout. Via Katwijk en Wassenaar gaat het weer op Zoetermeer aan

60 km, ideaal voor de recreatieve fietser

De 60 km is uitermate geschikt voor de recreatieve fietser. Met wat klimwerk in de duinen tot Katwijk gaat het vanaf daar langs de duinen en bollenvelden richting Wassenaar en Leiden en zo weer op Zoetermeer aan.

De Geestgrondentocht is dit jaar een clubtocht, dat wil zeggen dat er in groepsverband gereden wordt. De tocht staat open voor alle leden en introducees.