Blog

Toerders rijden Winterfiets 11-stedentocht

Afgelopen zondag was de Winterfiets 11-stedentocht vanuit Leeuwarden. Deze 205 km lange tocht start net als de schaatstocht in de 11-Stedenhal in Leeuwarden en volgt dan in grote lijnen de route van de schaatstocht langs de 11 Friese steden. Dit jaar deden Nico Offerman, Rob Ruijs en Rob Schilperoort mee aan de tocht, samen met Fons de Visser die een soort van geadopteerd is. De weersomstandigheden maakte het er dit niet gemakkelijker op. Een stevige koud zuidwester wind in combinatie met regen- en hagelbuien maakte het er niet gemakkelijker op. Toch wist dit viertal de 205 km in 8 uur te volbrengen. Met deze omstandigheden mag er met recht gesproken worden over “De Hel van ’23”

Na afloop mocht Rob Ruijs zijn diploma voor de vijfde deelname in ontvangst nemen. Voor wie zich ook eens wilt wagen aan deze heroïsche tocht kan alvast 14 januari 2024 in zijn agenda noteren. Dan staat de volgende Winterfiets 11-stedentocht gepland. Meer informatie vind je op www.frieslandbeweegt.frl/winterfiets-elfstedentocht

Tot slot nog wat bewegende beelden van het viertal nabij Stavoren.