Fietspraat

Fiets knallend het oude jaar uit met de Oliebollentocht

Fiets knallend het oude jaar uit met de Oliebollentocht

Oliebollentocht 1996
Oliebollentocht 2018
De jeugd tijdens de Oliebollentocht van 2019

Traditie getrouw fietsen we op oudejaarsdag de Oliebollentocht. In 1996 zijn we hier mee begonnen als een MTB clubtocht. 

DE Oliebollentocht was tot nu toe alleen voor leden en introducees. Maar dit jaar is iedereen welkom. De Oliebollentocht kent een aantal veldritten en een aantal wegritten.

Voorinschrijven verplicht

Het is voor leden en niet-leden verplicht om voor in te schrijven. Na het inschrijven kan je de GPS route downloaden van de tocht. DE routes zijn niet uitgepijld, zorg er dus voor dat je de route in je Garmin of Wahoo hebt staan. DE kosten voor de tocht bedraagt € 2,50. Eigen leden en de jeugd doen gratis mee. 

Veldritten 

Bij de veldritten heb je de keuze uit 4 afstanden, 20, 30, 40 en 50 km. De routes gaan over soms verrassende stukken en kunnen bij nat weer best zwaar zijn. De routes gaan over onverharde wegen, grasstroken, modderpaden en zandpaden. De routes zijn niet heel technisch en kunnen naast met de MTB ook met een Veldfiets of Gravelbike gereden worden.

Wegritten

Voor de wegritten heb je de  keuzen uit 3 afstanden, 25, 45 en 65 km. De routes gaan veel over vrijliggende fietspaden en kennen bijna geen verkeerslichten. De lange afstand is een mooi rondje voor de racefietser die misschien een beetje in zijn winterslaap is. DE korte afstanden zijn ook geschikt voor de jonge fietser en voor gezinnen.

Na afloop is er voor iedere deelnemer een oliebol.

Inschrijven kan, zoals gezegd via Fietssport.nl

Klik hier om in te schrijven voor de veldrit

Klik hier om in te schrijven voor de wegritt