EvenementenFietspraatNieuws

Vlaamse Hoogmis

Vlaamse Hoogmis

Het is inmiddels traditie aan het worden dat we in september een clubtocht hebben in de Vlaamse Ardennen. De plek waar het wielrennen zo ‘n beetje is geboren. De streek die in het voorjaar bijna dagelijks wordt doorkruist met Vlaamse voorjaarsklassiekers, semi-klassiekers en kermiskoersen. De streek die is gemaakt voor de Flandrien, de knoestige gebonkte wielrenners die het liefst fietsen bij regen en storm en zich dan helemaal thuis voelen op de kasseien en steile hellingen of een combinatie daarvan.

Ook dit jaar gaan we weer die kant op en wel op zondag 11 september. Na de goede ervaringen van vorig jaar zijn er dit jaar ook twee routes een 145 km route en een 100 km. Dit jaar vertrekken de we vanuit Oudenaarde en de rust is in Geraardsbergen boven op de Muur van Geraardsbergen. De routes komen langs bekende hellingen en kasseistroken maar ook minder bekende plekken. Zo komen we o.a. over de Paddestraat, Oude-Kwaremmont, Patersberg, Bosberg en natuurlijk de Muur van Geraardsbergen.

De routes kan je al downloaden via de Cyql-app (mocht je deze nog niet hebben dan kan je die hier downloaden). Via de Cyql-app kan je je ook aanmelden wanneer je mee gaat.

Globale dagindeling

  • 6:45 uur verzamelen
  • 7:00 uur vertrek vanuit Zoetermeer
  • 9:15 uur aankomst Oudenaarde
  • 10:00 uur na gereed maken en koffie tijd voor vertrek
  • 16:30 uur verwachte terugkomst Oudenaarde
  • 17:30 uur vertrek naar Zoetermeer
  • 19:45 uur aankomst Zoetermeer

Na terugkomst in Oudenaarde kunnen we in overleg nog ergens wat eten, dan zullen we later terug zijn in Zoetermeer. Vervoer zullen we onderling regelen, maar het is natuurlijk het gezelligst om met elkaar te rijden. We hopen weer met op een mooie fietsdag op 11 september.