“Royal Pump Room 8” (Yorkshire) Donderdag 23-12-2021 19:30 uur

“Royal Pump Room 8” (Yorkshire)

Herinner je je nog hoe het licht uitging bij Mathieu van der Poel op het WK in 2019? Door de helse weersomstandigheden kwam hij de man met de hamer tegen en werd hij in 2019 geen wereldkampioen. Mads Pedersen ging met de regenboogtrui aan de haal. Het lokale circuit in en om Harrogate kan je in Zwift ook rijden. Royal Pump Room 8 laat je het hele parcours zien in beide richtingen. Hopelijk gaat bij jou het licht niet uit na 28 km.

Een van de zes routes die zijn uitgerold met Zwift’s UCI 2019 Worlds-kaart , “Royal Pump Room 8” is een “figuur van 8”-route die alle wegen in beide richtingen bestrijkt. Dit is de langste Yorkshire-route.

In de 18e en 19e eeuw verdiende Harrogate zijn fortuin door vaak rijke mensen aan te trekken om van het water te komen drinken, wat een zogenaamd genezend effect had. De Royal Pump Room, bij de lokale bevolking bekend als “The Pump Rooms”, is een locatie waar dit geurige, zwavelachtige water uit de grond kwam.

Het gebouw is gelegen op koers op het hoofdkruispunt, waar de noordelijke en zuidelijke lus samenkomen.
Vanaf het spawnpunt rijd je onder de startbanner door en vervolgens naar het noorden naar de Queen’s Highway- lus. Dit is de kleinere, noordelijke lus van de Yorkshire course, en je rijdt hier eerst tegen de klok in. Deze noordelijke lus bevat de sprintsegmenten van Yorkshire (een ander segment in elke richting), en deze keer zul je de langere sprint raken .

Vervolgens ga je door de start/finish-banner en op het veel grotere, zuidelijke lusgedeelte van het parcours, met de klok mee. Rijd het voorwaartse KOM-segment op en kom dan op adem terwijl je afdaalt naar het volgende deel.
Nu is het terug naar de noordelijke lus, dit keer met de klok mee. Deze kleine lus vormt de Duchy Estate- route. Beëindig deze lus en ga naar het zuiden voor nog een ronde van de grote lus, dit keer tegen de klok in, te beginnen met het omgekeerde KOM-segment . De route eindigt bij de start/finish banner.

Deelnemers kunnen zich aanmelden maar ook afmelden – stuur een e-mail naar pr@tvzoetermeer77.nl