FietspraatJeugdnieuwsLaatste Nieuws (slideshow)

Kennismakingscursus toerfietsen en MTB

Kennismakingscursus toerfietsen en MTB!

Vind jij het ook zo stoer om te fietsen? Vrienden, vriendinnen die dat ook leuk vinden?

Lees dan verder!

Wij bieden kennismakingsdagen aan voor iedereen die met een gezellige groep leeftijdgenoten een vrije buitensport wil beoefenen.

De kennismakingscursus is voor jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar en wordt 2x per schooljaar gegeven, de eerstvolgende op de zondagen 28 maart, 11, 18 en 25 april 2021. De cursus duurt dus 4 weken, elke zondagochtend startend om 10.00 uur vanaf ons clubhuis.  Rond 12:00 uur zijn we weer terug.  De kosten bedragen €5,00 voor de volledige 4 weken.  Voor vertrek wordt je fiets gecontroleerd op technische staat.

Tijdens deze 4 weken maak je kennis met de club, de jeugdleden en de omgeving van Zoetermeer. In de eerste paar lessen wordt stilgestaan bij hoe je veilig in een groep fietst. Veiligheid, plezier en sportieve uitdaging staan voorop. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je er zelf geen hebt kun je er elke les een lenen van de vereniging. Alle lessen worden gegeven door ervaren jeugdbegeleiders. Halverwege elke rit is er een kleine pauze zodat er gegeten en gedronken kan worden. Neem zelf wat te drinken en een tussendoortje mee! Bijvoorbeeld in een kleine rugzak.

Je kunt kiezen voor “Jeugd Toerfietsen” of “Jeugd MTB”.

In de cursus “Jeugd Toerfietsen” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen op fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken zoals remmen, schakelen, bochten rijden en balans op de fiets. Je kunt meerijden met elke goed onderhouden fiets (een racefiets is niet noodzakelijk).

In de cursus “Jeugd MTB” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen in het terrein (offroad) en technieken zoals schakelen, remmen, balans, behendig sturen, de juiste houding en over allerlei obstakels springen in de omgeving. Voor deze cursus heb je zelf een mountainbike nodig.

Stuur voor 25 maart een email met voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en e-mailadres plus de keuze voor één van de 2 cursussen (“Toer” of “MTB”) naar jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee!

Tot fietsen! De jeugdbegeleiders.