FietspraatJeugdnieuwsLaatste Nieuws (slideshow)Toer Jeugd

Jeugdtoer fietst door!

Jeugdtoerders fietsen door!

Ja, ook de jeugdtoerders hebben zich te houden aan de coronamaatregelen van het RIVM en de NTFU. En ja, het clubhuis is dicht en de evenementen afgelast. Maar wij fietsen wel gewoon door! De hele zomervakantie waren leden en begeleiders gemotiveerd om de zondagen gewoon te komen. En zo ook de herfstvakantie. Ritten vanuit Zoetermeer maar soms ook langere ritten naar andere regio’s. We zijn naar Nationaal Park De Hoge Veluwe geweest; naar het strand vanuit Beverwijk naar de Bergen aan Zee om een duik in de zee te nemen; een rondje via Gouderak naar Boskoop voor een ijsje en niet te vergeten de gevulde koeken challenge!! Bedacht door Fabian en geleverd door Pim: superverse koeken die we toen nog lekker buiten voor het clubhuis konden oppeuzelen. Ondertussen hebben wij ook nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen! 

Om een idee te krijgen van jeugdtoeren lees je hieronder een impressie. 

Van een hele andere orde dan de Toer de France, de Giro of de Vuelta, die we simpelweg vergeten, zijn de toerritten met de jeugd: rondom Zoetermeer  of juist wat verder weg; naar de wuivende duinen of dwars door stadsgeweld vol verkeerslichten; door geurige herfstbossen  of groene weilanden; met bruggetjes over slootjes in de polder of ijzeren rijplaten, kuilen en gaten, etc. Afijn, behalve de altijd nieuwe omgeving is de beleving die we met z’n allen maken. Wij zijn een gezellige groep jeugdleden die in weer en wind komt wielrennen. Ook als de rit niet helemaal volgens plan verloopt, komen we toch thuis met een voldaan gevoel!

 

De coronamaatregelen worden steeds ge-update. Momenteel starten de jeugdtoerders om 10:15 uur, een kwartier later dan de MTB-ers. Het gebouw is in principe gesloten. Jeugdleden tot en met 17 jaar rijden met ons mee. Er zijn altijd begeleiders bij maar niet meer dan 2 per groep. Afhankelijk van de windrichting en de eventuele regenbuien kiezen we vlak voor vertrek een geschikte route. De begeleiders kennen de omgeving op hun duimpje en de rit eindigt rond 12:15 uur. Voor de “snelle groep” is dit soms iets later. Wil je ook eens meefietsen of ken je iemand die dat wel eens wil proberen? Check op deze website onder Toerders Jeugd en neemt contact op met ons.