FietspraatTips & TruuksTochten & routesTraining & voeding

Fiets de Virtuele Ronde van Nederland

Nu het fietsen toch wat beperkt is, korte ritjes, dit bij huis blijven. Of thuis fietsen op de rollenbank of Zwift kan de motivatie om de fiets te stappen wel eens zwaar zijn. Ook het alleen fietsen (#ridesolo) is niet altijd even gezellig. Ook is er geen echt doel waar je voor kan trainen. Toch zijn er genoeg manieren te vinden om gemotiveerd te blijven. Zo kan je bijvoorbeeld mee doen met de Virtuele Ronde van Nederland.

Het doel is om tussen 1 mei en 30 juni de Virtuele Ronde van Nederland af te leggen. Je kan kiezen uit 1.000 km of 500 km. Om mee te doen meld je je aan op www.heldenride.nl Je fietst gewoon wanneer je kan of zin hebt. Vervolgens laad je je rit op op Strava en meld deze rit aan op de website. De afstand die je hebt afgelegd wordt automatisch bijgehouden. De Ronde start op het Binnenhof in Den Haag en eindigt op de Dam in Amsterdam. Onderweg doe je all provinciehoofdsteden aan, virtueel dan. Ook gaat de route (virtueel) over de afsluitdijk, dat is maar goed ook want die is nu afgesloten voor fietsers.

Aangezien je twee maanden de tijd hebt om de 1.000 km af te leggen, wat neer komt op 125 km per week, ligt de lat laag om mee te doen aan deze Ronde. Natuurlijk kennen we enkele leden die deze Ronde in één stuk zullen afleggen, maar dat is niet nodig.

Sponsoren

Je kan je voor deze tocht ook laten sponsoren, de opbrengsten komen voor 100% ten bate van de stichting Stichting Zorg na Werk (ZWIC). Het Steunfonds voor Zorgverleners met Corona. Open na je inschrijving voor deelname een online donatiepagina, zodat familie en vrienden kunnen zien hoeveel kilometers je al hebt afgelegd. Laat hen je steunen door te doneren. Donaties gaan 100% naar ZWIC.