FietspraatTechniek & kledingTips & TruuksTraining & voeding

Fietsen in de winter (1)

Fietsen in de winter (1)

De winter staat voor de deur en betekent dat het weer koud wordt. Maar als het koud is kan je nog prima buiten fietsen. Er bestaat genoeg goede winter kleding om het gedurende het fietsen in de kou toch warm te hebben. Hierbij wat tips om buiten fietsend de winter door te komen.

 Koude voeten

Er bestaan vele soorten sokken en overschoenen tegen koude voeten. Ten eerste is het belanrijk dat je voeten droog blijven. Dus dat ze niet nat worden van de regen, maar ook niet nat worden van zweten! Doe in plaats van dikke sokken eens twee paar dunne zomersokken aan. Ook voor de voeten gelden : laagjes aantrekken.
Dit bericht bekijken op Instagram

What are your cold feet hacks?🐾

Een bericht gedeeld door GCN - Global Cycling Network (@globalcyclingnetwork) op

Ga van de weg af en duik het veld in.

Vele toerders rijden nog steeds de hele winter op de weg. Stap eens uit je comfort zone en duik het veld in. Met een veldfiets, MTB, gravelbike. Of gewoon met een oude racefiets voorzien van bredere 28 mm banden. Het fietsen in het veld is intensiever waardoor je het sneller warm hebt. Een ritje of een training van anderhalf uur is al genoeg om een voldaan gevoel te hebben. En beschut in het bos heb je ook niet zo’n last van de wind. 

Nog een bijkomend voordeel is dat je aan je techniek werkt. Je zal merken dat je na een winter door het veld rijden het sturen en remmen op de weg wat beter gaat.

Volgende week nog wat tips voor het fietsen in de winter.