Jeugd op fietskamp naar Geraardsbergen

Jeugd op fietskamp naar Geraardsbergen

We kijken terug op een fantastische weekend in de Vlaamse Ardennen!

Vrijdag laat in de avond kwamen we aan in een groot huis met 4 grote slaapkamers voor ons allen. Het huis en het erf werden verkend en de bedden opgemaakt. Eenmaal in bed – we zeggen niet hoe laat dat was – hoorden we al snel slechts een zacht snurkje. Zaterdag moesten we al vroeg op. We werden verdeeld over 4 groepen (MTB of toer, snel of minder snel) en maakten een tocht rondom en in Geraardsbergen. Daar is een weg waar je als een muur tegenop rijdt! Goed dat we alvast konden ervaren hoe zwaar de voor velen bekende/beruchte Muur van Geraardsbergen eigenlijk is, zondag werd er namelijk een wedstrijd tussen de jeugdleden gehouden.

Zaterdag werd ook de 12e verjaardag van Thomas gevierd! In de middag zijn we gaan weer gaan fietsen, ditmaal op het water in de warme nazomerzon. De avond werd afgesloten met het spel Levend Stratego en een stuk verjaardagstaart.

Hoewel zaterdag gezwoegd werd, afgestapt en zelfs gezworen zondag niet mee te gaan, werd iedereen toch bevangen door de Muurkoorts. In kleine groepjes gingen we om de beurt naar boven, wie als eerste aankwam zou meedingen naar de bolletjestrui. Er is gefietst met memorabele prestaties! Iedereen is fietsend omhoog gegaan naar de Kapel op de top! Applaus voor iedereen!

Na de wedstrijd hebben we ons heerlijk moe gezwommen in het zwembad dat zich op 20 minuten loopafstand bevond. Een ijsje en hup, terug naar huis!

We hebben allemaal genoten, een tien gegeven voor dit kampweekend en mooie herinneringen gemaakt. Laat naar bed, maar allemaal vrolijk wakker en de hele dag een relaxte sfeer en veel gezelligheid. En, wel zo prettig, geen lekke banden! 

Dank aan Theo Pronk die onze pastamaaltijd met de lunch verrijkte met zalige gehaktsaus en stoofvlees. Dank aan de inzet van de begeleiders en alle jeugdleden die hebben geholpen met organiseren waardoor dit fietsweekend een groot succes is geworden!

De bolletjestrui zal in november worden uitgereikt aan de winnaar van dit jaar.

Tot dan!