EvenementenNieuws

Ronde van Zuid-Holland

De clubtocht Ronde van Zuid-Holland op 3 augustus 2019

Na het succes van vorig jaar laten we ook dit jaar de beruchte  “HEL” maar voor wat het was en borduren we voort op de routes van vorig jaar en rijden naar een andere uithoek van Zuid-Holland. Ging vorig jaar de route zuidoostelijk over het eiland van Dordrecht en de Biesbosch, dit jaar gaan we westelijk over de eilanden.

Via de voor velen bekende wegen voort de route eerst naar de Benelux tunnel en vandaar gaan we langs Spijkenisse over het eiland Voorne-Putten.  Fraaie vergezichten als we over het fietspad langs Het Spui rijden tot aan de Beninger Slikken. Daarna hebben we uitzicht over het Haringvliet tot we in Hellevoetsluis arriveren. In dit rustieke vestingstadje is er op de Oostzanddijk voldoende gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie of het gebruiken van een lunch.  Voorbij de koffiestop rijden we nog een tijdje beschut langs de duinrand richting Rockanje voor we het open polderlandschap inrijden met in de verte de stompe toren van Brielle. Zover zullen we niet komen, want bij Vierpolders gaan we richting Rozenburg. Een korte pauze op het veer naar Maassluis en dan door Delfland naar Zoetermeer. 

In totaal is deze route ca. 120 km lang. Voor wie dat net even te ver vindt is het ook mogelijk om een kortere versie van 100 km te rijden. De aanloop is gelijk, maar bij Spijkenisse wordt er direct een route dwars over het eiland genomen in de richting van Vierpolders waar weer wordt aangesloten op de 120 km route. Vlak voor Vierpolders kan bij de uitspanning “Het vuijle Vaatdoek” een koffiestop gemaakt worden. De routes van dit jaar hebben zo hun eigen karakter en zijn ook nu beschikbaar gemaakt als GPX track voor zowel de 120 als 100 km versie.
Start van de tocht in het clubhuis is voor de 120 km om 09.00 uur de 100 km om 09.10 uur en de groepen kiezen zoals gewoonlijk bij clubtochten hun eigen voorrijders. De toercommissie wenst de deelnemers een plezierige en veilige tocht.