Werkzaamheden in aanloop naar MTB wedstrijden Zoetermeer

Op 24 en 25 augustus zijn er weer MTB wedstrijden op het MTB-parcours. Daaraan verbonden zoeken we vrijwilligers om op 13 juli werkzaamheden te verrichten op het parcours. Het komt natuurlijk ook ten goede aan onze club omdat wij groot gebruiker zijn van het parcours. 13 juli aanvang 09:00 uur vanuit het clubhuis. Vanaf 08:30 uur verzamelen mat gratis koffie en thee. Ook voor de versnaperingen en de lunch gaat gezorgd worden. Geef even aan of je erbij kan zijn dit ivm de inkoop. 13 juli aanvang 09:00 uur vanuit het clubhuis. Vanaf 08:30 uur verzamelen mat gratis koffie en thee. Ook voor de versnaperingen en de lunch gaat gezorgd worden. Geef even aan of je erbij kan zijn dit ivm de inkoop. mtb@tvzoetermeer77.nl

De Mountainbike Cross Country wedstrijd in Zoetermeer staat al 24 jaar aan de top van de Nederlandse Mountainbike evenementen. Met voor Nederland ongekende hoogteverschillen worden renners getrakteerd op een on-Nederlands parcours. Bezoekers kunnen gemakkelijk van uitzichtpunt wisselen om zo de actie te aanschouwen.

Geschiedenis

Vierentwintig jaar geleden werden de eerste wedstrijden gehouden. En nu staat het weekend Zoetermeer vast in de (internationale) mountainbike kalender. Vanaf het eerste jaar was Snowworld de gastheer.

Locatie

Het parcours is gelegen in het Buytenpark rondom de gebouwen van Snowworld. De faciliteiten van Buytenpark zijn gedurende het gehele weekend voor renners en publiek toegankelijk.

Wedstrijdweekend

In 2019 zullen de wedstrijden op 24 en 25 augustus 2019 worden verreden. vanaf vrijdagmiddag (23 augustus) 16:00 uur is het parcours open voor verkenning.

NK E-Mountainlike.

Een nieuwe tak van de Mountainbikesport: Rijden op een mountainbike met elektrische ondersteuning. Dat is een mooi onderdeel waar spektakel te verwachten is.

Voor de eerste keer wordt het Kampioenschap van Nederland georganiseerd en de KNWU heeft de organisatie van dit NK toevertrouwd aan de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart.

We gaan er dus iets moois van maken. Internationaal gezien staat deze tak van sport inmiddels in hoog aanzien. Steeds meer E-mountainbikes worden verkocht.

Three Nationscup.

Ook dit jaar de Three Nationscup in Nederland.

Ook dit jaar in samenwerking met Duitsland, België en Nederland zal een Three Nationscup worden verreden. Dis is een klassement over 8 wedstrijden waarvan drie in Nederland, Zoetermeer, Spaarnwoude en Sittard, drie in België en twee in Duitsland en dan met name Nord-Rhein Westfalen. Dit zal als effect hebben dat een groot aantal Duitse Mountainbikers naar Nederland zal komen om deze wedstrijden te rijden.

Bezoekers

Het Buytenpark blijft nog altijd de grootste trekpleister van het parcours. Op verschillende mooie punten langs het parcours is voor het publiek de wedstrijd te volgen. Het bezoeken van de wedstrijden is gratis.

Deelnemers

Voor deelnemers zijn voldoende en goede faciliteiten beschikbaar. In de panden van Snowworld bevinden zich de inschrijfbalie, kleedruimtes met douches en dopingcontrole. Het parcours is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is. Daar waar nodig zijn er alternatieve routes die de deelnemer kan kiezen naar gelang zijn of haar niveau.

Nu, maar zeker ook in de toekomst als Zoetermeer een onderdeel zal zijn van de Beneluxcup, zal er door teams gezocht worden naar overnachtingsmogelijkheden. Binnen de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart is het de gewoonte dat wij 1 hotel in Zoetermeer aanprijzen als zijnde het MTB hotel voor het weekeind waarin wordt gereden

In het verleden (2009) heeft dat geleid dat tijdens het Europees Kampioenschap het NH hotel zodanig was volgeboekt met mountainbikers dat moest worden doorverwezen naar hotels in Den Haag.

Ook officials van de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) zullen slaapplaats nodig hebben.

Op de website van de stichting (www.whgh.nl) zal het hotel worden aangeprezen als zijnde het MTB hotel van Zoetermeer.

Tot slot is de organisatie van deze wedstrijden, de stichting Wielerpromotie Het Groene Hart in volle voorbereiding op het organiseren van een wereldbeker Mountainbike.

Of dat allemaal gaat lukken dat zien we wel maar de intentie is om in of na 2021 een Wereldbeker naar Zoetermeer te halen.

Met vriendelijke/sportieve groeten:

Martin Pieterse

Pollux 75

2651 HD Berkel en Rodenrijs

Wielerpromotie Het Groene Hart

Coördinator strandraces KNWU

Wielerdag Berkel en Rodenrijs

0105114964 0643902467

m.pieterse9.mp@gmail.com

info@wielerpromotie-hetgroenehart.nl