Fietsen op Hemelvaartsdag met de Goede Doelentocht

Op donderdag 30 mei 2019, Hemelvaartsdag, organiseren we weer de traditionele jaarlijkse Goede Doelen fietstochten. Dit jaar is als goed doel gekozen voor de binnentuin renovatie van hospice Vivaldi in Zoetermeer.

Dit jaar hebben we net als vorig jaar weer de keuze uit drie volledig gepijlde routes van 30, 60 of 90 kilometer. De kortste van de drie routes is ideaal voor een familietocht en gaat door het landelijke gebied rondom Zoetermeer. De deelnemers kunnen onderweg genieten van de natuur, het landschap en de statige boerderijen langs de oude landelijke wegen. Op verschillende locaties langs de routes zijn lekkere streekproducten te koop. Dus vergeet de fietstassen niet!

Vanaf Zoetermeer gaat het richting Stompwijk. Over de dijk van de Geerpolder, langs de Zoetermeerse Plas naar Benthuizen. Na de stop bij de Landwinkel Sonneveld gaat de route door het Bentwoud. Via Moerkapelle komen de deelnemers weer terug in Zoetermeer.

De 60 kilometer route is zeer geschikt voor mensen met een E – Bike. Deze route is tot aan Bentwoud gelijk aan de 30 km. Vanaf hier gaat de tocht verder langs Boskoop naar de Reeuwijkse Plassen voor een koffiestop bij Landal Park, net naast de route. Na Moordrecht sluit de route in Moerkapelle weer aan bij de 30 km.

Een verdere verlenging van de 60 km en speciaal voor de kilometervreters is de 90 kilometer route. Na Reeuwijk gaat de tocht langs de oevers van de plassen, vervolgens naar Woerden en Oudewater met een koffiestop in Hekendorp, waarna in Gouda weer aangesloten wordt op de 60 km route.

Kortom het zijn drie zeer verschillende en schitterende routes voor de familiefietsers, E – bikers en kilometervreters.
Starten kan vanaf 10.00 h tot 11.00 h (90 km) resp. 12.00 h (30-60 km) bij het clubhuis van TV Zoetermeer ’77, Buytenparklaan 9b in Zoetermeer. Inschrijfgeld is € 4,= / NTFU leden € 3,=. Inschrijven voor NTFU leden kan ook via de website van www.Fietssport.nl, dan bent u met Scan&Go snel op weg.

Deelname voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. De volledige opbrengst komt ten goede aan de binnentuin renovatie van hospice Vivaldi in Zoetermeer.

OPROEP

Het uitzetten van volledig gepijlde toertochten wordt altijd erg gewaardeerd door de deelnemers, maar het vraagt van de organiserende vereniging wel een extra inspanning om de pijlen te plaatsen en weer weg te halen. Wie wil er de organisatie dit jaar hiermee behulpzaam zijn? Neem dan even contact op met de Toercommissie. tc@tvzoetermeer77.nl
Veel tijd hoeft het niet te kosten, omdat de te pijlen resp. te vegen afstanden worden opgedeeld in stukken. De snelheid van pijlen of vegen is ongeveer 15 km/h, dus met een paar uur is het gedaan.

PS. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om rond Hemelvaartsdag te pijlen of te vegen, dan is er een nieuwe kans bij de Fietsvierdaagse in augustus. Ook dan kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.