FietspraatLaatste Nieuws (slideshow)Nieuws

Zwift – Beenbrekend 09-12-2021 om 19:30 uur

ZWIFT - BEENBREKEND 09-12-2021 OM 19:30 UUR

ZWIFT – BEENBREKEND 09-12-2021 OM 19:30 UUR

Franse fietsers gebruiken de term “casse-pattes” (letterlijk “beenbrekend”) om te verwijzen naar bijzonder moeilijke delen van een rit, of wegen die onhandig van helling veranderen en het ritme van een fietser breken.
De
Casse-Pattes-route,uitgebracht met zwift’s Frankrijk-kaart voor de allereerste Virtual Tour deFrance, bedekt de grote buitenste lus van de kaart met de klok mee. De eerste 12 km is pan-vlak met twee getimede sprintsegmenten, maar daarna wordt dat ritme in de achterste helft doorbroken door twee getimede KOM-beklimmingen.
Beginnend met een korte lead-in vanaf de starthokken, reizen we oostwaarts de jachthaven in waar we de kans krijgen om de Marina Reverse Sprint te raken. (Deze sprintbanner is de officiële start/finishlijn voor deze lus.)
Geniet van de sites terwijl je door het vlakste deel van de kaart van Frankrijk draait. Je ziet Mont Saint-Michel aan je linkerhand, evenals een bekende boog en naald terwijl je in de buurt van de zee rijdt. Net voorbij een veld met zonnebloemen kom je in een stad met het Pavé-sprintsegment. Ga voor de green en maak je benen dan voorbereid op de korte Aqueduc KOM.
Je daalt af in de velden met wijngaarden en bloemen voordat het tijd is om de grote klim van deze lus te raken: de Petit KOM. Op 2,7km met een gemiddeld stijgingscijfer van 4% zijn de zigzaggen net lang en steil genoeg om je benen echt de inspanning te laten voelen!

Herstel terwijl je afdaalt en langs de starthokken rijdt, dan is het een laatste Marina Reverse-sprint naar de finish en dan doen we het nog een keer