FietspraatJeugdnieuws

Kennismakingscursus Jeugd 2019

Kennismakingscursus Jeugd voorjaar 2019

24 maart was de eerste dag van de kennismakingscursus van start gegaan. 9 nieuwelingen hebben zich aangemeld. Frits heeft iedereen welkom geheten en een heleboel belangrijke fietsfeiten op een rij gezet alvorens de weg op te gaan. Logisch want verkeersregels zijn wel het zelfde maar afspraken over het rijden in een groep op de openbare weg is meer dan rechtdoor rijden en stoppen voor een rood verkeerslicht. We houden als groep rekening met elkaar en met andere weggebruikers.

Na deze eerste dag splitsten we de groep op in MTB en wegwielrennen. We leerden meer specifieke technieken en veiligheidsaspecten aan.

Zo’n eerste dag is erg leuk om samen te doen, zodat we elkaar allemaal leren kennen.

Nieuw deze cursus is de mogelijkheid om fietsen te lenen. Er werd gepast en rondgereden met als resultaat dat iedereen of op een MTBfiets reed of op een racefiets! 

Ondertussen is de cursus voorbij en zijn er een aantal jeugdleden bij gekomen! Welkom Thijs, Noah, Gijs, Milan, Juliet, Gaya! We hopen dat jullie veel genoten en geleerd hebben tijdens de kennismakingscursus. Veel fietsplezier!