FietspraatLaatste Nieuws (slideshow)NieuwsToerpraat

Zwift en een uitdaging!

De Zwift Uitdaging

Het was een koude en regenachtige dag in november. Tom had geen zin om naar buiten te gaan om te fietsen, maar hij wilde ook niet zijn training overslaan. Hij besloot om zijn fiets aan te sluiten op zijn laptop en Zwift te gebruiken, een online platform waar je virtueel kunt fietsen met andere mensen over de hele wereld.

Tom koos voor een route in Watopia, een fictief eiland met verschillende landschappen en klimaten. Hij begon rustig te trappen en zag al snel andere fietsers op zijn scherm. Hij zag ook een bericht in de chat: “Om Zwift wat uitdagender te maken gaan we steeds iets verzinnen, Weet je zelf een leuke uitdaging geef het dan even door of maak het Event aan. Uiteraard is een rondje peddelen ook niet erg.”

Tom was nieuwsgierig naar de uitdagingen en besloot om mee te doen. Hij typte in de chat: “Ik doe mee. Wat is de eerste uitdaging?” Hij kreeg meteen een antwoord: “De eerste uitdaging is om zo snel mogelijk de vulkaan te beklimmen. De eerste die de top bereikt wint. Ben je er klaar voor?”

Tom voelde zijn hart sneller kloppen. Hij hield wel van een beetje competitie. Hij typte: “Ja, ik ben er klaar voor. Laten we gaan!” Hij zag dat de andere fietsers ook enthousiast waren. Ze begonnen allemaal te sprinten naar de voet van de vulkaan.

Tom zette zijn versnelling hoger en probeerde zo veel mogelijk snelheid te maken. Hij zag dat de vulkaan steeds dichterbij kwam. Hij zag ook dat de helling steeds steiler werd. Hij voelde zijn benen branden en zijn ademhaling versnellen. Hij keek naar zijn scherm en zag dat hij op de vierde plaats lag. Hij zag ook dat de afstand tot de top nog maar twee kilometer was.

Hij besloot om alles te geven en nog harder te trappen. Hij haalde de derde en de tweede fietser in. Hij zag dat de eerste fietser nog maar een paar meter voor hem was. Hij zette zijn laatste kracht in en trok een sprintje. Hij haalde de eerste fietser net voor de finish in. Hij had het gehaald. Hij had de vulkaan beklommen en de uitdaging gewonnen.

Hij juichte en voelde een golf van voldoening. Hij zag dat de andere fietsers hem feliciteerden in de chat. Hij bedankte hen en complimenteerde hen ook. Hij vond het een leuke en spannende ervaring. Hij vroeg zich af wat de volgende uitdaging zou zijn. Hij hoopte dat het net zo leuk zou zijn als de eerste. Hij besloot om door te gaan met Zwift en te genieten van de uitdagingen. Hij had een nieuwe manier gevonden om zijn fietspassie te beleven.