EvenementenFietspraatNieuws

Duinentocht

Duinentocht, 2 april

Duinentocht (CT) Na het succes van de andere jaren gaan de routes dit jaar weer over dezelfde wegen. Als het goed is, is iedereen na de Proloog gaan trainen om de “Duinentocht” te volbrengen. Hieronder de aanwijzingen. De tocht is te downloaden om hem op je Garmin of op een ander navigatiesysteem te zetten. De tocht is niet uitgepijld.

De 50 km tocht

Via Leidschendam en langs de Vliet wordt er naar de Horsten gereden en vervolgens naar Scheveningen. Vanwege werkzaamheden op de Buurtweg / Waalsdorperlaan gaat de route achter langs de Amerikaanse ambassade. De route door de duinen is als vanouds. Bij Hotel Duinoord gaat de route naar “De Klip” voor de koffiestop, onderaan de afdaling. Dan terug door Wassenaar en via de Landgoederenroute en Voorschoten naar Zoetermeer.

De 75 km tocht

Deze route heeft dezelfde aanloop, maar daarna over de Buurtweg naar Meijendel en door de duinen naar Noordwijk. De koffiestop is bij “Langs Berg en Dal” in Noordwijkerhout. De route terug gaat onderlangs de duinen naar Valkenburg en via Stevenshof en Zoeterwoude naar het clubhuis met tot besluit de bult in het Buytenpark.

De 100 km tocht

Ook deze route vangt aan via Leidschendam en na de Horsten wordt naar Scheveningen gereden. Vanwege werkzaamheden op de Buurtweg / Waalsdorperlaan gaat de route achter langs de Amerikaanse ambassade. De route door de duinen is als vanouds, maar na Noordwijk gaat de route langs Radio Nora en via de Langevelderslag naar “De Ruigenhoek” voor een kopje koffie. De terugweg gaat dan via Lisse en over de Lisserdijk langs de Ringvaart naar Rijpwetering en vervolgens Leiden. Vlak bij Zoetermeer maken we nog een ommetje om via de Middelweg en de Cesar Franckrode naar het clubhuis te rijden.

Van alle routes zijn gps-tracks (gpx) beschikbaar die je kunt downloaden vanaf de website (wel even inloggen). Zoals gebruikelijk bij onze clubtochten kiezen de diverse groepen zelf hun voorrijder(s).

Starttijden: 100 km: B-groep om 09:00, en Senioren Toer Groep 1 / 2 om 09:05. 75 km om 09:10 en de 50 km tenslotte om 10:00. 

Omwille van de veiligheid worden de snellere B-rijders verzocht vóór de B-groep uit te starten.

Het clubhuis is in elk geval open tot 16.00 uur.

De toercommissie wenst iedereen weer een mooie en veilige tocht en we verwachten jullie na afloop natuurlijk terug in het clubhuis voor de ‘after talk’.

de Toercommissie.

Routes : 100 km75 km50 km