FietspraatLaatste Nieuws (slideshow)Nieuws

Zwift route voor donderdag 10/02 19:30 uur

Watopia’s “Figuur 8” route beslaat de volledige  heuvelachtige  en  vlakke  routes  in beide richtingen . Als je op zoek bent naar een rit van ongeveer een uur met enkele korte beklimmingen en een mooie mix van flats en rollers, dan is dit een solide keuze. Deze route is populair bij racers omdat de mooie mix van pittige beklimmingen, flats en rollers de race interessant houdt en strategische aanvallen van verschillende renners mogelijk maakt.

Basisroutes

Lengte: 29,8 km (18,5 mijl)
Hoogte: 234 m (768′) Aanloop
: 0,2 km (0,1 mijl)

 

Begin in het centrum van Watopia en ga naar Ocean Boulevard voor een mooie vlakke warming-up voor de eerste klim. Geniet van de oceaantunnel, zwaai naar de walvis en ga dan naar het droge voor een stoffige tocht door het vissersdorp en een korte, kronkelige klim naar Watopia’s belangrijkste “heuvelroute”.

U bevindt zich nu op de Hilly Route in omgekeerde richting. Je steekt de 360 ​​Bridge over en passeert vervolgens Hank’s Gas Station, waar de omgekeerde KOM begint. Geef een goede harde trap en probeer dan wat snelheid vast te houden voor de rest van de klim, die lang niet zo steil is.

Ga naar beneden van de KOM-banner, rijd opnieuw door het centrum van Watopia, dan is het over de Esses en een snelle afdaling naar de getimede omgekeerde sprint over de JWB (Julynn Washington Bridge).

Kom op adem na de sprint terwijl je de kasseien van de Italiaanse villa’s raakt, sla dan rechtsaf en ga opnieuw de kronkelige afdaling naar het vissersdorp af. U bevindt zich op Ocean Boulevard, maar in omgekeerde richting. Terwijl je uit de oceaanbuis klimt, haal diep adem en maak je klaar: de voorwaartse KOM is op de weg!

De voorwaartse KOM is korter en steiler dan de achteruit. Ga zo hard als je wilt, houd die kracht over de platte bovenkant en geniet dan van je afdaling. Je hebt het verdiend!

Over een paar rollers en langs de luidruchtige waterval rijd je nog een keer door de Italiaanse villa’s, raak het voorwaartse sprintgedeelte, steek de JWB over en sla dan de korte, rechte kicker de Esses in.

Houd je snelheid door de Esses door je kracht precies goed te moduleren, dan is het nog een laatste trap naar de finish in het centrum van Watopia. Je hebt het gedaan!

En vergeet niet de Toervereniging Zoetermeer ’77 is een club op Zwift en onze rit staat bij de Events. We starten dan ook in een startvak en onderweg zie je hoeveelste je bent. Maar hou in de gaten het is GEEN Race.
Ga naar https://www.zwift.com/eu/events/view/2737033 om je aan te melden voor de rit en vergeet je niet aan te melden bij onze club via Zwift Companion.