Fietsen en Corona

Fietsen en het coronavirus! wat kan wel en wat kan niet?

Met de uitbraak van het Coronavirus ligt het hele land op zijn gat. Net nu het nieuwe fietseizoen is begonnen. Tot 6 april zijn alle tochten en andere activiteiten van de vereniging geannuleerd. Maar wat kan nu wel en wat kan niet? Je wilt tenslotte fit blijven. Hierbij wat tips die we kunnen vinden op het internet.

  • Volgens diverse artikelen kan je nu nog prima buiten fietsen (zie artikel uit het AD)
  • Daarintegen raad de MPCC juist wielrenners af om buiten te fietsen. Niet zozeer vanwege de gezondheid maar meer in het geval van een ongeval en je daardoor de eerste hulp of IC extra kan belasten (zie het artikel op Wielerflits).
  • Als je buiten gaat fietsen fiets dan alleen. Op sociale media wordt er gebruik gemaakt van de hashtag #ridesolo
  • Je kan ook op de “rollen” gaan fietsen. Bijvoorbeeld een gezamenlijke sessie op Zwift. Heb je geen Swift? Stel dan een doel voor je zelf, bijvoorbeeld een trainingsschema afwerken van internet. De KNWU heeft daarvoor een app ontwikkeld, Fondo genaamd. Deze biedt laagdrempelige trainingsschema’s.
  • Fiets niet te intensief. Als je intensief traint ben je vatbaarder en dat is nou net iets wat we niet willen.
  • Het fietsen op de rollen kan saai zijn. Maar dit kan je doorbreken door het luisteren naar een podcast. Er zijn er momenteel genoeg zoals : De grote plaat, Life slow ride fast, De rode lantaarn, In het wiel

Maar naast het fietsen zijn er nog genoeg andere zaken. Zo worden diverse klassiekers uit het verleden uitgezonden op de TV. Op de website Wielrennen24 staan vele leuke documentaires over wielrennen die absoluut de moeite waard zijn.

Hoe lang het allemaal nog gaat duren kan niemand zeggen. Maar langs deze weg willen we wel benadrukken om je gezonde verstand te gebruiken.