FietspraatLaatste Nieuws (slideshow)

Bandjes verwisselen en meer.

Fiets uit elkaar en weer in elkaar

Hoe dan? Een fiets uit elkaar halen dat kunnen we allemaal wel, maar weer goed in elkaar zetten, dat moet je toch wat vaker doen om er vaardig in te worden, het liefst met slimme tips zodat het makkelijker en sneller gaat. Dat kan met een voorbeeldfiets, maar handiger is het als je je eigen fiets een beetje beter leert kennen. Bovendien kunnen we dan met z’n allen tegelijk aan de slag.

Dus, als het weer even tegenzit, het vriest en er ligt overal pekel, of het regent pijpenstelen en is er voor een lange tocht bijna niemand te motiveren, dan is het toch leuk als je iets nuttigs kan doen met je fiets. Binnenband verwisselen, heeft vrijwel iedereen al eens gedaan, kan altijd sneller, zonder aan je vader te vragen te helpen. Maar er zijn natuurlijk veel meer dingen die we kunnen doen. Geef het maar aan: waar loop jij tegen aan? Valt je ketting regelmatig van je tandwielen af? Hoe zie je dat je remblokjes nog goed zijn? Hoe kan ik het beste mijn fiets schoonhouden? Kijk mee, vergelijk elkaars fietsen en leer hoe je er zelf voor kan zorgen om veiliger te fietsen. 

Het kan zijn dat we op de zondag zelf besluiten om maar een kort rondje te rijden, als het mogelijk is en de vooruitzichten hopeloos zijn, dan zullen we het uiteraard eerder aangeven, dan kunnen we  daarna wat technische tips met elkaar delen.  We hopen wel dat jij er bij bent, met je fiets natuurlijk!