FietspraatLaatste Nieuws (slideshow)NieuwsToerpraatVrije Toertochten

Geuzendag 29-09-2019

Geuzendag 29-09-2019

Naast de gezelligheid op zondag 29 september zullen veel deelnemers strijden als Geuzen voor ‘de eer en de penning’. Dat kan een medaille zijn maar bijvoorbeeld ook een prijs voor de winnende foto. ‘In Zoetermeer eren we de historie van de 80-jarige oorlog en schrijven we geschiedenis met onze sportieve activiteiten’, aldus de organisatie.

Burgemeester Aptroot opent de Geuzendag bij het startschot van de halve marathon om 12.30 uur in de Dorpsstraat van Zoetermeer.

Geuzen Instawalk met twee fotowedstrijden
Dit jaar vindt de 2e editie van de Geuzen Instawalk plaats. Deze fotowandeling van 5 tot 6 kilometer heeft dit jaar een nieuwe sponsor: Verlaan Makelaardij. Lisette en Ruud Verlaan zijn al jarenlang sportieve deelnemers van dé sportieve familiedag van Zoetermeer. Ruud als fietser bij Toervereniging Zoetermeer ’77 en Lisette als hardloper bij Road Runners Zoetermeer.
Lisette gaat dit jaar de halve marathon lopen. Verlaan Makelaardij draagt graag een steentje bij aan het grootste sportevenement dat de stad waar ze werken, wonen en zijn opgegroeid, rijk is. De sponsor heeft een extra fotowedstrijd in petto voor de deelnemers. Dit is naast de fotowedstrijd waarbij fotografen Cees Coers, Jeroen Derwort en Leander Bohms jureren. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

Fietsen op verharde maar ook onverharde wegen
Nieuw dit jaar is een graveltocht van 60 of 80 kilometer door het mooie Delfland. De routes komen beschikbaar op GPS. Mountainbikers kunnen meedoen aan de graveltochten of aan de mountainbiketochten van 25 of 48 kilometer. Fiets je liever op verharde wegen dan zijn er wederom routes om te fietsen van 25, 24, 50 of 75 kilometer. Prachtige fietsroutes waar je door deelname ook nog eens Stichting Iedereen Een Maaltijd mee steunt. De fietsers kunnen starten in de Dorpsstraat van Zoetermeer of bij het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer ’77 in het Buytenpark. De online voorinschrijving is al op 1 juni geopend.

Wandelen voor jong en oud
Een ander vast onderdeel van de Geuzendag is het wandelen. Twee routes zijn uitgestippeld. De familieroute van 12 kilometer en de recreatieve route van 25 kilometer. Bij de familieroute komen we in de buurt van de Noord Aa. Bij recreatieve route wordt het gebied van de Weipoortse Vliet aangedaan. Er wordt op historische grond gewandeld, waarbij grote delen van het terrein nog de sfeer van de geuzentocht uitademen. Naast de routebeschrijving zijn de routes aangegeven met pijlen. Het starten en finishen is bij CKC en na afloop kan er in de Dorpsstraat worden genoten van diverse muzikale activiteiten waaronder een optreden van de band Juicy.

Scholen en bedrijven ingeschreven voor de Geuzenloop
Op 16 september sluit de voorinschrijving voor de 17e editie van de Geuzenloop Zoetermeer. Op dit moment zijn er nog 680 starbewijzen beschikbaar. De ½ mijl van Praxis Zoetermeer (t/m 9 jr.) is al vol. De organisatie verwacht dat op de website achter meerdere afstanden het woordje ‘VOL’ komt te staan.
Voor de volgende afstanden kan er nog worden ingeschreven: 21,1 kilometer van Zorg en Zekerheid, 10 kilometer van 123ledspots.nl, 5 kilometer van Kneppers autobedrijf en 1 mijl van Oviron makelaars & taxateurs (t/m 13 jaar). Bedrijven, scholen, verenigingen e.d. kunnen tot en met 13 september a.s. collectief inschrijven.
Inmiddels maken er 7 scholen en 18 bedrijven gebruik van die mogelijkheid. Voor de (middelbare) scholen is er op de 5 kilometer een Scholen-Run, terwijl er op 10 km. een Team-Run wordt gehouden. Lees alles daarover en meer op de website.

Meer informatie
Meer informatie over de Geuzendag zoals tijden, kosten en locaties vind je op www.geuzendag.nl