Kennismakingscursussen Jeugd Toerfietsen en MTB

Heeft u kinderen of familie en kennissen met kinderen die graag fietsen? Stuur voor 5 september een email met voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en e-mailadres plus de keuze voor 1 van de 2 cursussen (“Toer” of “MTB”) naar jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee! 

De kennismakingscursus is voor jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar en wordt 2x per schooljaar gegeven, de eerstvolgende op de zondagen 8, 15, 29 september en 6 oktober 2019. De cursus duurt 4 weken, elke week op zondagochtend startend om 10.00 uur vanaf ons clubhuis.  Tussen 12:00 en 12:30 zijn we weer terug.  De kosten bedragen € 5,00 voor de volledige 4 weken.  Voor vertrek wordt de fiets gecontroleerd op technische staat.

Tijdens deze 4 weken maak je kennis met de club, de jeugdleden en de omgeving van Zoetermeer. In de eerste paar lessen wordt stilgestaan bij hoe je veilig in een groep fietst. Veiligheid, plezier en sportieve uitdaging staan voorop. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je er zelf geen hebt kun je er elke les een lenen van de vereniging. Alle lessen worden gegeven door ervaren jeugdbegeleiders. Halverwege elke rit is er een kleine pauze zodat er gegeten en gedronken kan worden.

Je kunt kiezen voor “Jeugd Toerfietsen” of “Jeugd MTB”.

In de cursus “Jeugd Toerfietsen” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen op fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken zoals remmen, schakelen, bochten rijden en balans op de fiets. Je kunt meerijden met elke goed onderhouden fiets (een racefiets is niet noodzakelijk).

In de cursus “Jeugd MTB” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen in het terrein (offroad) en technieken zoals schakelen, remmen, balans, behendig sturen, de juiste houding en over allerlei obstakels springen in de omgeving. Voor deze cursus heb je zelf een mountainbike nodig.

(Foto: Cees Coers)