JeugdnieuwsMTB JeugdNieuws

Welkom jongens en meisjes bij de toerfietsers en MTBers van TV Zoetermeer ’77

Jij bent op zoek naar een sportieve en gezellige club en je houdt van buiten zijn en fietsen?
Dan kun je 2 dingen doen:
  1. Je gaat mountainbiken rondom Zoetermeer waar dichtbij al heel veel tracks zijn die speciaal zijn aangelegd voor MTB.
  2. Of je gaat met een racefiets de weg op. Je maakt afwisselende tochten van 25 tot ca 50 km met de toerders, lekker hard rijden op de weg en gezellig kletsend door de prachtige polders, duinen en nog veel meer!
We zijn een gezellige club; naast de wekelijkse tochten (elke zondagmorgen) organiseren we ieder jaar een fantastisch fietsweekend waar we o.a. een mini-bergklassement rijden. Er worden diverse tochten extra gereden-vaak iets verder weg of met een leuke activiteit zoals de Oliebollentocht (ja, we rijden het jaar rond!) of we doen mee met een clinic.
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Je rijdt ten slotte met een groep op de openbare weg. Voor beide disciplines geldt dat er 3 groepen zijn: een startgroep, een middengroep en een snelle groep.
Fietstechnieklessen worden gehouden en er worden veel tips onderling uitgewisseld over het veilig en schoon houden van je fiets.
Het is altijd mogelijk om eens mee te fietsen. Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van een racefiets of MTB van de club zodat je eerst kunt proberen voordat je moet investeren. Dus schroom niet om eens langs te komen!
De jeugd rijdt elke zondagmorgen vanaf 10:00 uur.