Lichtjes tocht en MTB clinic als opening van het MTB seizoen

Als opening van het MTB seizoen hielden we traditioneel voordat de klok vooruit gaat onze lichtjestocht. Ooit ontstaan omdat een aantal mtb leden een lichtjes tocht in Brabant gereden hadden. Het is een social ride waarbij de uitdaging is de fiets en het lichaam uit te dossen met verlichting. Mogelijk door de slechte weer van de afgelopen periode, viel de opkomst mij wat tegen. 7 volwassen en 8 jeugd leden inclusief Nico en DeLem hebben toch een leuke avond gehad. Mountainbiken in het donker geeft toch een extra dimensie. De jeugd bleef vooral op en rond het mtb parcours. De volwassenen reden een rondje Zoetermeer door te eindigen met een rondje kleine berg. Leuk dat sommige hun fiets of lichaam zo veel mogelijk voorzien hadden van licht. (

Zondag hadden we hadden we een externe mtb trainster. Barbara is en ervaren coach van diverse topsporters over de hele wereld. Ook verzorgt ze veel mtb clinics voor bedrijven en werkt ze voor ekoi fietskleding en Parts.
Ze heeft ons op haar eigen wijze meegenomen in het dierenrijk der mtb houdingen. Zo is de Bokito de basis mtb houding. De Tijger de klim houding en er volgende nog en scala aan dieren namen.
Met 16 deelnemers was de opkomst prima te noemen. Voor de één was het een herhaling van eerder aangeleerde mtb vaardigheden, voor de ander was het helemaal nieuw. Toch heeft iedereen weer lekker zijn basisvaardigheden aangescherpt en gaan we voor een mooi mtb seizoen. (Zie foto’s en filmpjes van de clinic)

Vind je mountainbiken leuk, sluit dan eens gezellig aan.

Namens de mtb groep,

Ronald Kappetein