Geuzendag

Aanstaande zondag is het weer zover, dan is de Geuzendag. Tijdens de Geuzendag kan je meedoen aan vele sportieve activiteiten. Traditioneel organiseren we weer de Geuzenfietstochten. Hierbij kan je kiezen uit een Toertocht (racefiets of gewone fiets), Graveltocht en MTB-rit. Ieder kan in eigen tempo genieten van de mooie omgeving en het maakt niet uit op welk soort fiets u rijdt. De afstanden zijn voor elke fietser.
Tevens steunt u met uw deelname het Goede Doel.

Toertocht

Deze Geuzenfietstochten zullen zoveel mogelijk over wegen gaan in het gebied van de opmars van de geuzen van Zoetermeer naar Leiden. De route is geschikt voor alle soorten fietsen dus ook E-Bike.


Fietsroutes.

De kortste routes 25/34 km voeren u door de mooie omgeving van Zoetermeer richting Leiden en hierbij doen we natuurlijk ook de alom bekende geitenboerderij Het Geertje aan, een heerlijk rustpunt voor het hele gezin.

De 50 km route voert u door het gebied ten zuidoosten van Zoetermeer dat destijds onder water is gezet teneinde met platbodems richting Leiden te kunnen varen.

De langste route -75 km- is een combinatie van de zuidelijke en noordelijke routes en tevens bedoeld voor mensen die eens wat meer kilometers willen maken in een gebied met meer historie dan je er op het eerste gezicht vanaf ziet.

MTB rit

engte van de route: De route heeft een lengte van 25 of 48 kilometer.

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:
– Toervereniging  Zoetermeer ‘77, Buytenparklaan 9b, 2717 AX in Zoetermeer

Omgeving: De route is gelegen in het Land van Wijk en Wouden. Het Land van Wijk en Wouden is het meest westelijke stukje van het Groene Hart, het landelijk gebied tussen de steden Zoetermeer, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Leiden, Leiderdorp, de Oude Rijnzone en Alphen

aan den Rijn.
Het is een oase van rust in de drukke Randstad. Een waardevol uitloopgebied voor de steden er omheen. Het biedt op fietsafstand recreatiemogelijkheden om te fietsen, wandelen en struinen door de natuur.

Aard van de route: De mountainbikeroute is bestemd voor de sportieve fietser die op zoek is naar een extra uitdaging. In een ronde van ruim 48 kilometer gaat ongeveer één derde over niet of semi-verhard terrein. De route gaat afwisselend door polderlandschap, bosjes, weilanden, een recreatiegebied, een park, langs water en over dijkjes en oude kerkpaden in het buitengebied tussen Zoetermeer, Leidschendam en Leiden. De track daagt zowel de beginner als de gevorderde mountainbiker uit.

Gravelrit

Je kunt kiezen uit routes over 60 en 80 km. Begin- en eindpunt van de twee afstanden, is het clubgebouw van Toervereniging Zoetermeer ’77 en wil je starten in de Dorpstraat dan is de route van en naar ons clubhuis uitgepijld. Je kunt starten tussen 9:00 en 10:00 uur. NTFU leden betalen € 4,00. Niet leden betalen met € 5,00. De routes komen beschikbaar op GPS, dus zijn niet uitgepijld.

De graveltocht is geschikt voor mountainbike, gravelbike en zelf voor je cyclocrosser.

Voor de deelnemers is het van belang te weten dat de gravelpaden ook worden gebruikt door andere fietsers en ook wandelaars. Deelnemers worden geacht goed rekening te houden met de overige gebruikers van de paden. Geef elkaar de ruimte.

Het fietsen van de routes is volledig voor eigen risico. Wij kunnen ook niet garanderen dat alle paden en wegen publiekelijk toegankelijk zijn.

Inschrijven

Op verzoek zijn er dit jaar twee inschrijvingslocaties:
Clubhuis Toervereniging Zoetermeer’77, Buytenparklaan 9b, 2717 AX Zoetermeer
en Centrum voor Kennis en Cultuur (CKC) Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer 

U kunt inschrijven tussen 09:00 en 10.00 uur. Sluiting is om 16.00 uur.
De inschrijvingskosten zijn € 6,00 

Voorinschrijven kan via de onderstaande links:

Inschrijven Toertocht