Fietspraat

Wegkapiteins in spé

Wegkapiteins in spé

Zaterdag 25 maart 2023

In navolging van vorig jaar is er voor de 2e keer een cursusdag georganiseerd voor onze clubgenoten. De NTFU heeft een workshop Wegkapitein voor alle verenigingen. Wij delen deze workshop met RTFC Delft. Zo leer je meteen meer wielerfans kennen en hoor je ook eens hoe het toeren bij een andere vereniging gaat. 

De dag heeft een theoriegedeelte en na een lunchpauze wordt de theorie in de praktijk gebracht.

De theorie omvat onderwerpen die voor de meesten van ons al wel bekend zijn, maar door de uitwisseling van gedachten, erover praten, zijn er ook wel veel aha-erlebnissen; ook worden er ervaringen uitgewisseld over veiligheid en onveilige situaties die iedereen wel heeft gehad. 

De cursus is absoluut niet alleen voor diegenen die voorop willen gaan rijden en alles voor het zeggen willen hebben. Juist zou iedere renner een keer deze dag mee moeten maken, al is het maar om te weten waarom er afspraken met elkaar gemaakt moeten worden om een veilige en gezellige rit te kunnen maken, voor de hele groep. Bij het kennismakingsrondje werd al meteen duidelijk dat iedere cursist anders is: sommigen rijden al descennia en anderen komen pas kijken. De meesten fietsen recreatief en een enkeling gaat ook voor wedstrijden. 

Na de gezonde lunch stapten de cursisten enthousiast op de fiets. Vandaag stond er een strakke westenwind van 5-6 beaufort, de route is in overleg met elkaar ingekort maar is toch waardevol geweest.

Dank aan de NTFU, TVZ’77 en RTFC Delft voor deze ervaring!

Het zou mooi zijn volgend jaar weer een groep Wegkapiteins op de fiets te kunnen zetten.