Clubtocht Vlaamse Ardennen

Zondag 12 september is er de clubtocht in de Vlaamse Ardennen. Het is inmiddels al een beetje traditie om na de zomervakantie een rondje te gaan fietsen in de bakermat van het wielrennen, de Vlaamse Ardennen. De streek die vooral bekend is van Vlaamse voorjaarsklassiekers zoals Omloop het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, E3 prijs Harelbeke en natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. De streek waar onder andere de Paddestraat, Haaghoek, Oude-Kwaremont, Koppenberg en Muur van Geraardsbergen liggen. Kasseistroken en korte steile hellingen dus.

De route

Voor deze dag is een 143 km lange route uitgezet vanuit Geraardsbergen. Het eerste deel van de kenmerkt zich door kasseistroken. Met o.a. de Paddestraat, Kerkgate, Ruiterstraat en Huisepontweg. Na de rust bij het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde gaan we voor het tweede deel met wat meer klimrek zoals de Oude Kwaremont, Koppenberg, Berendries en als slotstuk de Muur van Geraardsbergen. Naast deze 143 km lange route is er ook een kortere route beschikbaar. Die in grote lijnen gelijk is aan de lange route maar zal af en toe een lusje overslaan. Onderweg zijn er mogelijkheden om over te stappen van de lange op de korte route.

Klik op de kaart voor de route

Dagindeling

Onder voorbehoud is de dagindeling als volgt:

  • 6:45 uur – verzamelen op een plek in Zoetermeer
  • 7:00 uur – vertrek naar Geraardsbergen
  • 9:15 uur – aankomst in Geraardsbergen, gereedmaken voor vertrek en koffie drinken
  • 10:00 uur – vertrek
  • 17:00 uur geplande terugkomst in Geraardsbergen. Eventueel wat eten/drinken en dan aanvang terugweg.

Opgeven

Deze clubtocht is in principe voor leden, maar introducees zijn van harte welkom. Als je meewilt geef je dan op via onderstaand formulier. Je zal per e-mail op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws.

Opgeven voor Vlaamse Ardennen