Kennismakingscursus Jeugd Toerfietsen en MTB

Kennismakingscursus Jeugd: Doe mee!!

Heeft u kinderen of familie of kennissen met kinderen, die graag fietsen? Stuur voor 27 mei een email met voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en emailadres, plus de keuze voor 1 van de 2 cursussen (“toer” of “MTB”) naar Jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee!!

Deze kennismakingscursus van Toer Vereniging Zoetermeer’77 is voor jongens en meisjes van 8 tot/met 17 jaar en voldoet aan de nationale en gemeentelijke coronamaatregelen. Hij bestaat uit 2 lessen; de eerste op zaterdag 29 mei en de tweede op zondag 6 juni a.s., beide van 10:00 – 12:00 uur. We rijden vanuit het terrein van ons clubhuis in het Buytenpark. Deelname is gratis. Voor vertrek wordt de fiets gecontroleerd op de technische staat. Tijdens deze twee lessen maak je kennis met veiligheid, plezier en sportieve uitdaging op de fiets, onder leiding van ervaren jeugdbegeleiders. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je er zelf geen hebt, kun je er elke les een lenen van de vereniging.

Je kunt kiezen voor “Jeugd Toerfietsen” of “Jeugd MTB”. In de cursus “Jeugd Toerfietsen” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen over fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken voor remmen, schakelen, bochten rijden en balans op de fiets. Je kunt meerijden met elke goed onderhouden fiets (een racefiets is niet noodzakelijk). 

In de cursus “Jeugd MTB” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen in een terrein (offroad) en technieken zoals schakelen, remmen, balans, behendig sturen, de juiste houding, en over allerlei obstakels springen in de omgeving. Voor les 2 in deze cursus heb je zelf een mountainbike nodig.