HERFSTTOCHT en OPENDAG 3 en 4 oktober

HERFSTTOCHT en OPENDAG

3 en 4 oktober 2020

 Zoals het hoort zal ook de herfsttocht dit jaar een vertrouwd parcours volgen voor de verschillende afstanden.

De 60 km tocht slingert door parken en bossen naar Capelle waar de koffie genuttigd wordt. Na de koffie gaat de tocht weer noordwaarts richting Zoetermeer. Grappig om te bedenken dat een behoorlijk deel van de bossen en natuurgebieden die onderweg doorkruist worden duidelijk jonger zijn dan de vereniging…

De 90 en 120 km versies trekken het groene hart in . Vanuit Zoetermeer gaat het richting Alphen aan de Rijn, waarna afgebogen wordt naar het zuidoosten richting Bodegraven. Bij Bodegraven splitsen de 90 km en 120 km versies: de 90 km gaat naar het zuiden om de koffie in Hekendorp te nuttigen; de 120 km versie gaat nog wat verder oostwaarts om via Woerden en de oevers van de Korte Linschoten in Oudewater aan te komen voor de koffiestop. Na de koffiestop maakt de 120 km versie nog een lus over Schoonhoven om vervolgens via de Reeuwijkse Plassen de weg naar Zoetermeer in te zetten. De 90 km mag na de koffie gelijk van de schoonheid van de Reeuwijkse plassen gaan genieten.
Op zondag kan de jeugd genieten van de Herfsttocht ( en iedereen die zaterdag niet kan. Voor de MTB en MTB Jeugd zijn er ook routes gemaakt.

En grote vraag: wat het weer gaat doen bij de herfsttocht: wordt het een tocht die zijn naam eer aan doet met regen en wind en moet de vaandel hoog gehouden worden door bikkels die wel trek hebben in een tocht (en met name achteraf voldoening) of geeft de zomer een laatste knipoog en wordt het een tocht met zon en een omgeving in rode en gele herfsttinten, misschien zelfs een laatste keer een koffiestop op het terras?

De verschillende groepen worden geacht zelf voor voorrijders te zorgen; de routes zijn te vinden op de Route download pagina van de vereniging en bij het inschrijven op Fietssport (wel even inloggen).

Bij terugkomst in het clubhuis kan je een cadeau ophalen bij de inschrijftafel ook kan je de verkregen bonnen inleveren (na 12 uur) voor een super snack en een drankje. De snack wordt voor je gemaakt door “De
Groene Weg”   

Ook als je niet kan / ga fietsen kom dan even langs om je cadeautje op te halen, schrijf je wel in!!

Ook zijn er informatie tafels zoals “Fietsklim Zoetermeer” waar je even langs kan gaan en onze Huis Fysio “SPARK’ is ook aanwezig.

Inschrijven doe je op Fietssport ( https://www.fietssport.nl/toertochten/49716 )

Namens de toercommissie een fijne fietsdag toegewenst (in de zon als het aan ons ligt…) 

Koffiestops Herfsttocht(CT) zaterdag 3 oktober 2020 

60 km Petit Retaurant Schollebos, Capelle aan den IJssel
Bermweg 133, 2907 LD Capelle aan den IJssel
90 km Café Goejanverwelle, Hekendorp
Goejanverwelle 29 A, 3467 PN Hekendorp
120 km Eetcafé Lumiere
Markt Westzijde 7,3421 AN Oudewater