Jeugd in weer en wind actief.

Jeugdleden actief in weer en wind.

Het hele jaar door, vooral rondom en in de zomer, worden door het hele land allerlei mooie fietstochten georganiseerd. Ook Toervereniging Zoetermeer 77 heeft diverse tochten die jaarlijks terugkeren. Verschillende tochten zijn zogenaamde vrije toertochten waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Deze tochten zijn meestal gepijld. Sommige tochten zijn voorbehouden aan clubleden en hebben alleen een GPX die voor leden toegankelijk zijn. De Herfsttocht is zo een tocht. 

Alle extra tochten die de jeugdleden maken worden net als de gewone zondagritten bijgehouden voor het puntenklassement. 

 

 

 

Zondag 29 september kwamen met de Geuzentocht een hoop  jeugdleden, ondanks de regen en de herfstige kou. Zowel mountainbikers als toerrenners verzamelden zich in het CKC. Van daaruit werd gestart. De toerders werden onderweg enigszins opgehouden door een sliert eigenwijze koeien. Geen nood,  omkeren en Frits weet altijd een goed alternatief. Een korte – 25 km. -maar leuke route door de polders.

Zaterdag 5 oktober werd een extra tocht georganiseerd voor zowel jeugd als volwassen toerrijders. We konden kiezen uit routes van 60, 90 of 120 km. De Herfsttocht voor de jeugd werd 65 km. Vijf km langer vanwege een onverwachte wegomleiding. Maar Frits wist wederom een leuke weg om de omleiding heen. Er reden ditmaal ook 2 MTB-ers met ons mee met deze droge en soms zelfs zonnige toerrit. Bij Klein Hitland (gemeente Zuidplas gingen we lunchen. De tocht werd succesvol afgesloten met een paar sprints!