Clubtocht Vlaamse Ardennen 2019

Afgelopen zondag gingen een achttal toerders op pad voor de traditionele kasseienrit in de Vlaamse Ardennen. Vanaf Oudenaarde gingen we op pad voor tocht van een kleine 120 km. Deze keer werd de Muur van Geraardsbergen niet aangedaan. D route ging eerst in westelijke richting voor een drietal kasseistroken.

Groepsfoto voor het Centrum Ronde van Vlaanderen

Voor vertrek werd er eerst wel koffie gedronken op de Markt van Oudenaarde en een groepsfoto gemaakt voor het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daarna gingen we op pad en al snel na het verlaten van Oudenaarde kregen we de eerste kasseistrook, Doorn. Daar werden we meteen met onze neus op de feiten gedrukt. Na Doorn volgde nog Huisepontweg en Varentstraat.

Daarna staken we de Schelde over voor het serieuze klimwerk met eerst de Kluisberg en de Knokteberg. De hellingen volgde elkaar nu in hoog tempo op met de Oude-Kwaremont, Paterberg en Koppenberg, Steenbeekdries en Taaienberg

Op de Koppenberg

Bovenop de Taaienberg was de koffiestop gepland. Helaas bleek deze gesloten waardoor het zoeken naar een bakje troost begon. Uiteindelijk wisten we in Sint-Maria Horebeke een restaurant te vinden waar koffie gedronken kon worden. En spaghetti gegeten kon worden. Gevolg was dat een deel van het peloton zich te goed deed aan een grote bord paste voor de broodnodige energie.

Na de rust restte er nog een goede 40 km. Peter en Nico besloten vanaf hier weer terug te keren naar Oudenaarde terwijl de rest de tocht voort zette. Via een stukje onverhard reden we naar Sint-Kornelis-Horebeke voor de volgende hindernissen. In volle vaart stuiterde we de Haaghoek af, beklommen de Leberg gevolgd door de Berendries. Na dit klimwerk volgde twee kasseistroken van naam, de Paddestraat en Lippenhovenstraat. Op de Paddestraat probeerde Patrick op het gootje vaart te maken wat resulteerde in een kleine valpartij, een lekke band en een slag in het voorwiel. Daarop besloot hij direct terug te gaan naar Oudenaarde terwijl de overgebleven vier toerders nog de twee laatste hindernissen namen, de Molenberg en de ruim twee en een halve kilometer lange Kerkgate.

We kunnen terugkijken op een mooie dag met prima weer met in totaal 20 km aan kasseien wat best veel is.