Afscheid van de afsluitdijk (voor 3 jaar)

Vanaf 1 april is de Afsluitdijk voor 3 jaar afgesloten voor fietsers. Daarom ging Leo Forster op 31 maart (met vele andere) er nog één keer overheen fietsen. En zoals we Leo kennen deed hij dat fietsend vanaf huis. Lees hier zijn verslag.

Zondag in de kleine uurtjes rond de klok van 01.00 uur vertrokken om naar de Afsluitdijk te fietsen en aanwezig te zijn voor de protestrit die om 10.00 uur van start zal gaan. De heenweg ging iets langzamer dan ik had gewild maar met alleen maar tegenwind die steeds harder werd was ik toch redelijk vroeg bij de dijk ook zat de temperatuur ongeveer een graad of 4 niet erg mee. De drukte viel nog best wel mee en wel omdat de meeste er toch niet erg vroeg waren. Ik had geen zin om ruim een uur te wachtten voordat alle deelnemers er waren en aan de tocht zouden beginnen dus er al vast maar aan begonnen. De wind kwam uit het NO zoiets van kracht 4 tot 6 waardoor mijn snelheid niet optimaal was. Vlak voor mijn keerpunt op ongeveer 5 km van het einde van de dijk bij de laatste brug waar men naar de andere kant van de dijk zou moeten gaan omdat het fietspad daar al was afgesloten werd ik pas ingehaald.

Het keerpunt lag voor mij op 161 km en dat met alleen maar tegenwind, nu omkeren en profiteren van de meewind. Dat ging mij een stuk makkelijker af waardoor ik snel aan het einde/begin van de dijk ben gekomen, alvorens het zover was werd ik nog ingehaald door een mededeelnemer aan de RATN Matthieu Bos met hem nog wat info uitgewisseld waarna wij ieder onze eigen weg vervolgden. Hiervandaan op weg naar huis wat met de wind voortvarend verliep, bij thuiskomst bleek ik 323 km op de teller te hebben. Dit was weer een mooie training voor de RATN die door de afsluiting van de Afsluitdijk gewoon maar 220 km langer in plaats van 1680 km nu 1900 km is geworden. Mijn totale rijtijd was 19 uur 40 min met koffiestops en 16 uur 35 mijn zonder de koffiestops meegerekend.

Leo Förster (mrpbp)