Jeugd fietst de Joop Zoetemelk Classic

Op zaterdag 23 maart was de 13e editie van de Joop Zoetemelk Classic bij LRTV Swift in Leiden en een aantal jeugdleden van onze vereniging hadden het idee om deze te gaan rijden.
Dus zo gezegd, zo gedaan en de kinderen zijn ingeschreven en stonden op zaterdag morgen klaar om een mooie toer te gaan rijden De omstandigheden waren mooi, geen regen en een zacht briesje met heel af en toe een zonnetje.


Toerrijders Timo, Fabian en Rick zijn de 75 kilometer gaan rijden en Bob (Een jeugdlid van de MTB) ging de tocht voor 100 kilometer aan.
Onder begeleiding van Peter en Vincent (75 km) en Machiel (100 km) zijn de jongens voortvarend gestart en hebben ze de eerste 30 kilometer samen gefietst. Hierna zijn de wegen van de 75 kilometer en de 100 kilometer gescheiden tot aan het verzorgpunt op respectievelijk ± 45 kilometer en ± 57 kilometer van de routes, welke was verzorgd door de organisatie. Hier hebben ze elkaar nog even gezien en daarna ging ieder weer zijn eigen weg. De 75 kilometer is door de 3 jongens in een tijd van 3 uur en 15 minuten voltooid en de 100 kilometer is door Bob in een tijd van 4 uur en 32 minuten afgelegd. Allemaal met een mooie gemiddelde snelheid en een goede tijd waar ze alle vier heel trots op mogen zijn.
Het was een geslaagde dag waar er op deze manier nog vele van mogen volgen met nog meer jeugdleden. De jongens hebben allemaal super gereden en ervan genoten.