Hulp gevraagd bij de Geestgrondentocht

In het weekend van 13 en 14 april organiseert Toervereniging Zoetermeer ’77 weer haar mooiste volledig uitgepijlde vrije toertocht van het jaar. Ieder jaar opnieuw komen veel toerfietsers van buiten de vereniging om hieraan deel te nemen.

Helaas kunnen een dergelijk evenement alleen maar organiseren met voldoende vrijwilligers. Opnieuw doen we een beroep op de TV Zoetermeer ´77 leden om een vrijwilligers taak op zich te nemen. Enkelen hebben zich al aangemeld, maar er is door de Toercommissie nog geen indeling gemaakt.

We zoeken pijlers en vegers voor alle afstanden en om een goed beeld te geven van de taak geven we hieronder de details.

  1. Plaatsen van de pijlen op de 60 km route: vanaf het clubhuis naar Scheveningen, door de duinen naar Katwijk en vandaar naar koffiestop Strandhuys Katwijk,  en vandaar via Valkenburg en Leiden weer naar Zoetermeer. Pijlen uit te voeren op vrijdag 12 april.
  2. Vegen van de pijlen op de 60 km route: als boven. Vegen op zondag 14 april, te beginnen ongeveer een uur na het vertrek van de laatste deelnemer.
  3. Plaatsen van de pijlen op de 100 km route: Vanaf de 60 km koffiestop in Katwijk, via Noordwijk naar koffiestop bij Langs Berg en Dal in Noordwijkerhout, langs de Keukenhof naar de rotonde op de Cantinaweg in Katwijk waar 60 en 100 km samenkomen.
  4. Vegen van de pijlen op de 100 km route; als bij 3. Aanvang vegen niet eerder dan 2 uur na vertrek laatste deelnemer uit Zoetermeer.
  5. Plaatsen van de pijlen op deel 1 en 3 van de 140 km verlenging: deel 1 is vanaf koffiestop Langs Berg en Dal via Langevelderslag naar Zandvoort tot de kruising van de Tolweg met de Zandvoortselaan (N201). Voor deel 3, langs de N201 fietsen (4 km) tot aan de kruising met de Vollenhovelaan en vandaar verder pijlen richting Vogelenzang en De Zilk tot de samenkomst met de 100 km bij de Keukenhof.
  6. Vegen van de pijlen op 14 april niet eerder dan 3 uur na vertrek laatste deelnemer vanuit Zoetermeer.
  7. Plaatsen van de pijlen op deel 2 van de 140 km verlenging: vanaf het kruispunt met de N201 langs Zandvoort door de Kennemerduinen naar koffiestop Bartje Bloemendaal vervolgens door Overveen naar Aerdenhout en de kruising N201 met Vollenhovenlaan.
  8. Vegen van de pijlen op 14 april niet eerder dan 4 uur na vertrek van de laatste deelnemer vanuit Zoetermeer.

Ook voor de starttafel hebben we voor zowel zaterdag als zondag nog vrijwilligers nodig voor het doen van inschrijvingen; scannen (Scan&Go); uploaden van de GPX track op navigatie toestellen van deelnemers.

Belangstelling of meer informatie nodig?  Neem contact op met een van de Toercommissieleden.

  1. Ook voor de Duinentocht van 16 maart zoeken we nog vrijwilligers voor de starttafel voor dezelfde taken als boven beschreven.